EVS – European Friends for Green Trends 2014-2015

EU LOGO

 “Europski prijatelji za zelene trendove” je EVS projekt Udruge Žmergo usredotočen na teme vezane uz očuvanje i zaštitu okoliša te održivi razvoj. EVS ili Europska volonterska služba dio je programa Mladi na djelu, a omogućuje mladima od 18 do 30 godina da volontiraju u drugoj europskoj zemlji te time steknu neprocjenjivo životno i radno iskustvo. Udruga Žmergo je od prošle godine akreditirana organizacija za slanje i primanje EVS volontera, kao i organizaciju EVS aktivnosti. Više informacija o samoj službi može se naći na stranicama Udruge Žmergo ili direktno na stranicama Europske volonterske službe.

Projekt Europski prijatelji za zelene trendove” traje 16 mjeseci u Gradu Opatiji. U sklopu jednogodišnjeg volontiranja tri volontera iz tri EU zemlje – Češke, Malte i Francuske, aktivno sudjeluju u svim aktivnostima udruge, u organizaciji, razradi i izvršavanju aktivnosti projekata, ali i će biti u mogućnosti i razviti svoje samostalne projekte.

 Cilj projekta je promjena načina razmišljanja, ali i ponašanja, u “zelenom” smjeru, kroz aktivno sudjelovanje i uključivanje u promjene u lokalnoj zajednici.

 Utječući na društvo, ali i usvajajući praktične vještine i kompetencije kroz neformalno učenje koje će se sastojati od pojedinačnog i grupnog rada te učenje kroz praksu, radionice, diskusije ili razmjenu iskustva volonteri će oblikovati, doprinjeti i povesti društvo k usvajanju zelenog održivog stila života.

Projektni partneri – sending organizacije volontera:

Malta: Centru Tbexbix

Češka: INEX-SDA

Francuska: Solidarites Jeunesses

Projekt financira: Europska komisija u sklopu programa Mladi na djelu – Akcija 2 Europska volonterska služba

Ukoliko se želite pridružiti europski volonterima, pretražite bazu i odaberite organizaciju u koju želite ići: www.europa.eu

05_1366023123_ampeu_logo_mali