5. EsO (Ekološki sajam Opatija) ide dalje!

 

utorak, 24. travnja,

s početkom u 17 sati,

Kulturni dom Zora

3 edukativna predavanja

Teme su vrlo aktualne i itekako vrijedne slušanja, a to su Efektivni mikroorganizmi u eko uzgoju i zaštiti bilja Nedjeljka Jovanovića iz EM tehnologije Rijeka s početkom u 17 sati, Naš plastični svijet Sunčice Strišković iz Javne ustanove Priroda s početkom u 18 sati, te Novi štetnici palmi Davor Ćiković iz Hortirivijere s početkom u 18:45 sati.

Prvi dio sajma održan je u subotu, 21. lipnja u Opatiji. Bio je to zaista praznik eko proizvoda i zelenih ideja. Predavanja, radionice i ekološka tržnica uljepšali su dan građanima i posjetiteljima Opatije. Ponuda je kao i svake godine bila raznolika te se moglo pronaći nešto za svačiji ukus. Posjetitelji su pokazali veliku zainteresiranost za treninge kompostiranja, a izražena je želja posjetitelja da se u Opatiji ekološke tržnice održavaju češće. U KD Zora su se paralelno s tržnicom odvijala predavanja i radionice.

Ekološki sajam Opatija se provodi u sklopu projekta EcO Udruge Žmergo u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Komunalcem d.o.o. Jurdani, Parkovima d.o.o. Opatija i Društvom “Naša djeca” Opatija, te uz financijsku potporu Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.