Pozivnica za treninge kompostiranja

ekocentaropt_2

Educiranje građana koji su u sklopu projekta Ekološki centar Opatija dobili komposter započelo je u subotu, 19. srpnja. Tijekom vikenda održane su dva treninga na kojima se građanima približilo kompostiranje. Treninzi su bili interaktivni te su sudionici osim dobivenog teoretskog znanja i sami stekli iskustvo pripreme komposta. Sakupljali su organski otpad, selektirali ga, sjeckali grančice i slagali kompostnu hrpu.

Osim građana koji su komposter već dobili, sudjelovali su i građani zainteresirani za kompostiranje kojima su bile potrebne informacije i sam uvod u isto. Svi dionici odlučili su da će ubuduće komposter biti sastavni dio njihove okućnice te će nakon 9 – 12 mjeseci vlastitim, prirodnim kompostom oplemenjivati vrtove.

U sklopu projekta predviđeno je još 8 gore opisanih treninga. Svi koji nam se želite pridružiti na treninzima slobodno se javite u Žmergo na 051 271 459 i tražite Dinu. 🙂

Treninzi kompostiranja odvijaju se u sklopu projekta EcO – Ekološki centar Opatija koji provodi Udruga Žmergo u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Komunalcem d.o.o. Jurdani, Parkovima d.o.o. Opatija i Društvom “Naša djeca” Opatija, uz financijsku potporu Grada Opatije, Primorsko-goranske županije i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te uz suradnju Općine Matulji.