3. dio 5. Ekološkog sajma Opatija

Udruga Žmergo Vas poziva na 

3. dio 5. Ekološkog sajma Opatija

18. listopada 2014.

Na prostoru ispred Konzuma i opatijske tržnice, od 8 do 13:30 sati, očekuje nas Ekološka tržnica Opatija, a u 10h u KD Zora predavanje Upoznajmo platnene pelene.

U prvim danima jeseni i s prvim jesenskim plodovima, Udruga Žmergo je pripremila još jednu finu eko poslasticu. U subotu, 18. 10. 2014. s početkom u 8 sati u Opatiji, ispred tržnice kreće opskrba raznovrsnim zdravim povrćem, voćem, marmeladama, medom, maslinovim uljem, sirom, jogurtima, kruhom, lavandom, ma svime što se samo poželjeti može! Dočekati će vas stalna postava ekoloških tržnica u Opatiji jer, kažu da kada je neki recept provjeren, nema potrebe za eksperimentiranjem.

U KD Zora, u 10 sati, očekuje nas aktivna radionica pod nazivom Upoznajmo platnene pelene. Radionica će se održati pod vodstvom Milene Golja Tomažić. Na prezentaciji moći ćete vidjeti platnene pelene raznih proizvođača (Flafi Platnene pelene, Rodina Pusa, Hariel i Kreativni Kutak, te jedna pelena koja je nastala na prošloj radionici), naučiti kako se premotaju, te vidjeti zašto reći NE jednokratnim pelenama i zašto DA platnenim pelenama. Također, ne morate brinuti o dječici. Slobodno ih uzmite sa sobom, mjesta ima, kao i volonterki koje su ih spremne pričuvati.

Za više detalja slobodni ste obratiti se Udruzi Žmergo na mail info@zmergo.hr ili mobitel 095 870 54 23.

Ekološka tržnica će se održati u sklopu projekta Ekološki centar Opatija, koji provodi Udruga Žmergo, uz podršku Grada Opatije.

Na tržnici očekujte stalnu postavu:

Svježe voće i povrće, ajvari, sokovi, vino, marmelade i džemovi:
Farma Geja
Bioherba
EOPG Hujić
EOPG Komparić
EOPG Medić

Maslinovo ulje :
EOPG Belović

Stare sorte žitarica, kruh :
Demetra
EOPG Krušvar

Mlijeko, sir i naaaajfiniji jogurti :
Ekološka kmetija Žgajnar

Med :
EOPG Mićić

Lavanda i začinsko bilje:
EOPG Stipančić
Lavanda Bel

Aroma Istre

+ one koje dugo nismo vidjeli i neki novi
EOPG Siljan – eko povrće
EOPG Posel – eko povrće
Brolich – aronija