Održana Božićna ekološka tržnica

Na inicijativu izlagača i stalnih posjetitelja ekološke tržnice u Opatiji, u subotu 06. prosinca 2014. na dan Svetog Nikole Udruga Žmergo je organizirala 4. ovogodišnju tržnicu ekoloških proizvoda.

 

Ni  kiša koja je čitavog prijepodneva lagano padala nad opatijskim mrkatom nije spriječila brojne posjetitelje da provjere što im ekološki izlagači u ovo predbožićno vrijeme nude, degustiraju proizvode te ponešto i kupe. Na Božićnoj ekološkoj tržnici Opatija sudjelovalo je petnaest izlagača iz različitih dijelova Hrvatske i već tradicionalni gosti Ekološka kmetija Žgajnar iz Slovenije nudeći posjetiteljima raznovrsno zdravo povrće i prerađevine od povrća, voće, marmelade, med, razna ulja, sir, jogurte, kruh, brašno i lavandu. Stalnoj postavi ekoloških tržnica ovoga su puta pružila pojačanje četiri nova izlagača,  EOPG Petrović i EOPG  Strancarić sa bučinim uljem, bučinim sjemenkama i raznim namazima od sezonskog povrća, te BIO SATIVA i Jupiter Projekt sa brojnim proizvodima od trenutačno vrlo popularne industrijske konoplje.

Uz paletu brojnih ekološki certificiranih proizvoda, posjetitelji su bili u u mogućnosti na Žmergovom štandu odabrati za sebe i svoje najbliže nešto iz ponude Žmergovih promotivnih proizvoda te kupnjom proizvoda poduprijeti rad Udruge u pokretanju pozitivnih promjena u društvu i rješavanju aktualnih ekoloških pitanja.

 

Božićna ekološka tržnica Opatija se održala u sklopu projekta Ekološki centar Opatija, koji provodi Udruga Žmergo, uz podršku Grada Opatije.