European Friends for Green Trends 2015-2016

erasmus+logo_mic

Europski prijatelji za zelene trendove” je EVS projekt Udruge Žmergo usredotočen na teme vezane uz očuvanje i zaštitu okoliša te održivi razvoj. EVS ili Europska volonterska služba dio je programa Erasmus+, a omogućuje mladima od 18 do 30 godina da volontiraju u drugoj europskoj zemlji te time steknu neprocjenjivo životno i radno iskustvo. Udruga Žmergo je od 2013 godine akreditirana organizacija za slanje i primanje EVS volontera, kao i organizaciju EVS aktivnosti. Više informacija o samoj službi može se naći na stranicama Udruge Žmergo ili direktno na stranicama Europske volonterske službe.

Projekt Europski prijatelji za zelene trendove” traje 16 mjeseci u Gradu Opatiji. U sklopu jednogodišnjeg volontiranja dva volontera iz dve EU zemlje – Španjolske i Poljske, aktivno sudjeluju u svim aktivnostima udruge, u organizaciji, razradi i izvršavanju aktivnosti projekata, ali i će biti u mogućnosti i razviti svoje samostalne projekte.

 Cilj projekta je promjena načina razmišljanja, ali i ponašanja, u “zelenom” smjeru, kroz aktivno sudjelovanje i uključivanje u promjene u lokalnoj zajednici.

 Utječući na društvo, ali i usvajajući praktične vještine i kompetencije kroz neformalno učenje koje će se sastojati od pojedinačnog i grupnog rada te učenje kroz praksu, radionice, diskusije ili razmjenu iskustva volonteri će oblikovati, doprinjeti i povesti društvo k usvajanju zelenog održivog stila života.

Projektni partneri – sending organizacije volontera:

Poljska – Centrum Inicjatyw UNESCO  (www.unescocentre.pl)

Španjolska – Asociación Cultural InGalicia (http://www.ingalicia.org/)

Više info na:

  • program Erasmus+ i Agencija za mobilnost i programe EU  LINK
  • Europska volonterska služba LINK