“Kako se Zelenograd pretvorio u Smećograd”

Anna Kovačević, Martina Kranjci i Petra Herceg – tri studentice iz Zagreba su osmislile slikovnicu s kojom žele popularizirati načela održivog razvoja. Slikovnica je namijenjena djeci u primarnom obrazovanju jer kako tvrde: “Kvalitetna priprema za budućnost znači i kvalitetnu budućnost kojoj se moramo nadati”.

Njihova želja je postići pametno gospodarenje resursima u Hrvatskoj i na cijelom planetu. Na popularan način predstavile su neka od načela održivog razvoja te izravno pozvale čitatelje da se uključe u taj proces. Cilj im je utjecati i na druge generacije.
Ivan, Luka, Ana i Carlos su likovi s kojim se djeca mogu poistovjetiti, stoga vjeruju događajima te se uz dobru priču briše granica između korica slikovnice i čitatelja. Ovako opisan svijet u literarnom djelu postaje njihov svijet.

Studentice su, također osmislile edukativne radionice i kampove na zadanu temu, te imaju šanse dobiti sredstva za ostvarenje projekta u Brussels-u kroz sudjelovanje u natječaju “Inovacijama mijenjamo svijet na bolje – razmišljaj, stvaraj i živi održivo”. Njihovu ideju možete podržati glasovima na sljedećem linku:
http://www.davor-skrlec.eu/kako-se-zelenograd-pretvorio-u-smecograd/.

Želimo im puno uspjeha u realizaciji projekta i budućih ideja.