Svjetski dan zaštite okoliša i rezultati Zelene i Plave čistke! :)

Zelena čistka-logo

Udruga Žmergo Vas poziva na konferenciju za medije povodom objavljivanja rezultata akcije Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, koja je provedena u sklopu svjetske akcije World Cleanup 2015, te rezultate Plave čistke koja se provodi u sklopu regionalnog projekta mediteranskih zemalja Let’s do it Mediterranean.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša Udruga Žmergo će objaviti konačne rezultate, bit će postavljena izložba fotografija akcije čišćenja, a performans “hodajuće fotografije” na Korzu će još jednom naglasiti problem otpada, te približiti građanima što aktivno sudjelovanje volontera u rješavanju najvećeg okolišnog problema Hrvatske omogućava.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu (1972.) posvećene okolišu, a na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP). Njegovim obilježavanjem želi se potaknuti ljude da postanu aktivni dionici održivog i ravnomjernog razvitka te da preuzmu odgovornost za očuvanje planeta poimajući da je uloga lokalnih zajednica ključna za razumijevanje važnosti pitanja zaštite okoliša i ostvarenja sigurnije i prosperitetnije budućnosti za sve.

KONFERENCIJA ZA MEDIJE – srijeda, 5. lipnja 2015, u 10 sati

RI INFO, Rijeka, Korzo 18 b

Pozivamo vas da nam se pridružite na ovom obilježavanju i zajedno s nama učinite još jedan korak prema očuvanju našeg okoliša.

Veselimo se Vašem dolasku!

coverENVIRONMETALDAYhr