Udruga Žmergo na Sajmu mogućnosti u Matuljima

Opatija, 30. listopada 2015. – Udruga Žmergo predstavila svoj program na Sajmu mogućnosti koji je u organizaciji Policijske postaje u Opatija održan u petak, 30 listopada 2015., u školsko-športskoj dvorani OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” u Matuljima.

Sajam mogućnosti u organizaciji Policijske postaje Opatija održan je u školsko-športskoj dvorani OŠ “Dr. Andrija Mohorovičić” u Matuljima. Program Sajma mogućnosti ponudio je učenicima korisne alternativne mogućnosti, odnosno kulturne, sportske i druge sadržaje kojima mogu kvalitetno ispuniti svoje slobodno vrijeme. Učenici liburnijskih osnovnih škola imali su prilike direktno komunicirati s izlagačima, aktivno sudjelovati u različitim ponuđenim sadržajima te organiziranim sportskim natjecanjima.

Na Sajmu mogućnosti Udruga Žmergo je izložila svoje promotivne materijale, informirala posjetitelje o važnosti volontiranja za zajednicu, pojasnila kako se uključiti u volontiranje i čuvati svoj okoliš. Osim informacija, učenici su na Žmergovom štandu mogli zaigrati nekoliko igara pripremljenih od jesenskih plodova prirode – kestena i recikliranog materijala koji je moguće ponovno koristiti. Na taj način Udruga Žmergo približila je djeci važnost brige za okoliš što se nadovezalo na cilj ovog događaja koji je djeci ukazao na mogućnost stvaranja pozitivnog okruženja u kojem će kvalitetno odrastati i uključiti se u aktivniji i zdraviji način života lokalne zajednice.

Sajam mogućnosti posjetili su učenici i učitelji četvrtih, petih i šestih razreda osnovnih škola Drago Gervais iz Brešca, Dr. Andrije Mohorovičića iz Matulja, Rikarda Katalinića Jeretova iz Opatije i Viktora Cara Emina iz Lovrana.

Sajam mogućnosti dio je preventivnog programa Policijske postaje Opatija “Zajedno više možemo” koji je usmjeren na prevenciju opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma i vršnjačkog nasilja te drugih oblika rizičnog ponašanja.