Volonteri i volonterke – sretan Međunarodni dan volontera!

11904669_503535859801279_6123689860126165771_nMeđunarodni dan volontera proglasila je opća skupština Ujedinjenih naroda 17. prosinca 1985. godine. Od tada se svake godine 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Cilj je sve aktivnosti volontera i njihov rad učiniti vidljivim na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Čestitamo svim volonterima na dosadašnjem volonterskom angažmanu, kao i svim udrugama, ustanovama, društvenim institucijama koje su svoju snagu prepoznale u otvaranju svojih vrata volonterima/kama!
Jer rad volontera je dar zajednici!

Od osnivanja Udruge Žmergo promoviramo, potičemo i zagovaramo volontiranje i razmjenu znanja kako u zemlji tako i u inozemstvu, te uvijek rado prihvaćamo nove “zelene”volontere.

Tijekom godine organiziramo niz aktivnosti s ciljem predstavljanja i promoviranja vrijednosti i koristi volontiranja, kao i mogućnosti volontiranja u lokalnoj zajednici te u drugim zemljama Europske unije. Namjera nam je potaknuti mlade na volontiranje u lokalnoj zajednici, upoznati ih s volonterima, udrugama, kao i mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici i u Europi te kroz program EVS-a (Europske volonterske službe).
Osim volontiranjem, mladima omogućujemo sudjelovanje na razmjenama mladih i treninzima u okviru programa ERASMUS+ kako bi razvili najrazličitije kompetencije koje su im potrebne u privatnom i u poslovnom životu.
 
Ako se želiš pridruziti našem timu u organizaciji Zelene i Plave čistke, eko sajma ili neke druge aktivnosti obrati nam se e-mailom na info@zmergo.hr, erasmus@zmergo.hr ili telefon Udruge: +385(0)51271459.