O projektu EAThink u HRT-ovoj radio emisiji Umijeće odrastanja

Nakon uspješno održanog 3-dnevnog treninga za mlade kofacilitatore radionica globalnog obrazovanja za učenike, koji se održao u sklopu projekta EAThink2015 u Rijeci od 26. do 28. siječnja 2016., u goste nam je došla ekipa radio emisije Umijeće odrastanja, nacionalnog radija HRT-a koja se bavi odgojnim i obrazovnim temama djece i mladih.

eathink

U emisiji, emitiranoj 8. veljače, razgovarali smo o projektu EAThink2015 – Jedi lokalno, misli globalno u sklopu kojeg je i održana edukacija za ovaj tromjesečni volonterski program u kojem sudjeluje 18 mladih ljudi (studenata, nezaposlenih, tek diplomiranih mladih) koji nakon edukacije imaju zadatak osmisliti radionice globalnog obrazovanja za učenike osnovnih i srednjih školama a na temu hrane. Nakon konzultacija i supervizije mentora, volonteri će radionice pripremiti za izvođenje te ih u ulozi kofacilitatora i realizirati u školama diljem Primorsko-goranske županije uključenima u projekt.

U emisiji, osim Diane Kovačić kao edukativne koordinatorice projekta, gostovao je i Dominik Patafta, mladi student iz Ike koji je u ime sudionika govorio o iskustvima s edukacije, dojmovima i planovima nakon završene edukacije.

Emisiju u cijelosti poslušajte na sljedećoj poveznici.

About Diana Kovačić

Diana Kovačić diplomirana je učiteljica s 10-ogodišnjim iskustvom rada u formalnom i neformalnom obrazovanju djece, mladih kao i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika. U Žmergu volontira od tinejđerskih dana, a sredinom 2015. volonterski rad zamjenjuje profesionalnim kao voditeljica edukativnih programa te na EU projektu uvođenja globalnog obrazovanja. Paralelno radi kao trenerica i facilitatorica na međunarodnim edukativnim događanjima u području rada s mladima, informiranja, mobilnosti i politika za mlade.