Veliki sastanak 19 EAThink škola održan u Opatiji

U Opatiji je 29. kolovoza održan veliki sastanak s gotovo 40 učitelja i ravnatelja škola uključenih u EAThink2015 projekt.


Sastanak je bio prilika za upoznavanje i povezivanje svih škola i timova provoditelja projekta EAThink2015, podršku odgojno-obrazovnim djelatnicima u području globalnog obrazovanja, potpisivanje ugovora o suradnji, dogovor oko termina i načina preuzimanja nabavljene opreme/materijala za školske projekte te definiranje datuma terenske nastave, informiranje oko ispunjenja popratnih obveza škole na projektu, dogovor oko suradnje škole na projektu tijekom školske godine 2016./2017.

12

Također smo razgovarali o svim mogućim oblicima uključivanja odgojno-obrazovnih djelatnika i učenika u projektne aktivnosti kao što su studijski posjet nastavnika u Senegal, video natječaj za učenike, nacionalni seminar o globalnom obrazovanju za nastavnike te brojne druge prilike.

Nastavnicima i ravnateljima upriličili smo i izložbu Hrana u oblacima / Food Cloud te su se i sami okušali u zagonetkama o hrani i prehrambenim sustavima.

15

Bilo je lijepo okupiti veliki broj učitelja i učiteljica, ravnatelja i ravnateljica. Vjerujemo da smo potakli razmjenu iskustva, a možda i koju suradnju. Veselimo se svim EAthink školskim projektima koji uskoro kreću u realizaciju!

Više fotografija sa sastanka možete pronaći na Facebook stranici projekta.

 

About Diana Kovačić

Diana Kovačić diplomirana je učiteljica s 10-ogodišnjim iskustvom rada u formalnom i neformalnom obrazovanju djece, mladih kao i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika. U Žmergu volontira od tinejđerskih dana, a sredinom 2015. volonterski rad zamjenjuje profesionalnim kao voditeljica edukativnih programa te na EU projektu uvođenja globalnog obrazovanja. Paralelno radi kao trenerica i facilitatorica na međunarodnim edukativnim događanjima u području rada s mladima, informiranja, mobilnosti i politika za mlade.