Jesensko izdanje Ekološkog sajma Opatija razveselilo je posjetitelje

Opatija, 22. listopada 2016. – Jesensko izdanje Ekološkog sajma Opatija održano je u subotu, 22. listopada 2016. godine, već uobičajeno ispred opatijskog Mrkata, čime se zaokružio listopadni dio Eko sajma ove godine.

Listopad je mjesec poznat po šarenim bojama te ugodnim mirisom jeseni. Upravo je takav, šaren i mirišljiv, bio i šesti po redu Eko sajam, koji se održao u Opatiji, ispred tržnice Mrkat 22. listopada 2016. godine. Udruga Žmergo je organizirala još jedan ekološki sajam kako bi razveselila brojne Opatijce i poneke turiste te im omogućila nabavku svježih i ukusnih ekoloških namirnica.

img_3883

I u ovom jesenskom izdanju brojni su izlagači ponudili širok izbor pekarskih proizvoda, alkoholnih pića, maslinovog i bučinog ulja, meda, lavande, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, mandarina, kao i mnoštvo drugih korisnih proizvoda. Već tradicionalno, Udruga Žmergo je uz izlagače postavila i svoj štand, na kojem su se građani mogli informirati o svakojakim informacijama na temu kompostiranja, odlaganja otpada, održivog načina života, pravilnog odvajanja otpada te drugih. Građani su također bili u mogućnosti kupiti interesantne sitnice za kućanstvo, dok je prikupljen novac od prodaje jasan znak podrške rada Udruge.

Interes za ekološki uzgojenim proizvodima postaje sve veći, a svako novo izdanje Eko sajma obilježeno je porastom broja posjetitelja, ali i brojem zainteresiranih eko proizvođača. Udruga Žmergo je uz mnogo truda i rada doprinijela razvoju svijesti građana o ekološkim proizvodima, ali i tržištu ekoloških proizvođača.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekolokški centar koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.