Drugo jesensko izdanje Ekološkog sajma Opatija razveselilo je posjetitelje

Opatija, 12. studenog 2016. – Drugo jesensko izdanje Ekološkog sajma Opatija održalo se u subotu, 12. studenog 2016. godine, na sada već uobičajenom mjestu ispred opatijskog Mrkata, a time se približavamo Božiću i zimi.

Po sedmi put ove godine Ekološki sajam Opatija održan je u subotu, 12. studenog 2016. godine na sada već poznatom mjestu – ispred tržnice Mrkat. Ovomjesečno izdanje sajma bilo je prohladno, ali ni hladnoća ni vjetar nisu omele naše izlagače kao ni građane Opatije i pokojeg turista da nam se pridruže te nabave ukusne ekološke proizvode.

img_7151

I ovoga su puta brojni izlagači ponudili širok izbor voća i povrća te prerađevine istih, pekarskih proizvoda, žitarica, alkoholnih pića, maslinovog i bučinog ulja, meda, lavande, ljekovitog bilja, prirodne kozmetike, aronije kao i mnoštvo drugih korisnih proizvoda. Posebno traženi bili su prirodni recepti i namirnice za jačanje imuniteta kako bi kišoviti i hladni dani bili fini i zdravi. Već tradicionalno, Udruga Žmergo je uz izlagače postavila i svoj štand, na kojem su se građani mogli informirati o svakojakim informacijama na temu kompostiranja, održivog načina života, pravilnog odvajanja otpada te volontiranja. Građani su također bili u mogućnosti kupiti interesantne sitnice za kućanstvo, dok prikupljen novac od prodaje predstavlja znak podrške rada Udruge u korist lokalne zajednice.

Interes za ekološki uzgojenim proizvodima postaje sve veći, a svako novo izdanje Eko sajma obilježeno je porastom broja posjetitelja, ali i brojem zainteresiranih eko proizvođača. Udruga Žmergo je uz mnogo truda i rada doprinijela razvoju svijesti građana o ekološkim proizvodima, ali i tržištu ekoloških proizvođača. Sljedeće blagdansko izdanje ekološkog sajma u Opatiji očekuje se 17. prosinca.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.

FOTOGALERIJA