Poziv na predavanja u Matuljima, 21.12.2016.

poster-predavanja-matulji-web-2

Udruga Žmergo i Općina Matulji pozivaju Vas na dva predavanja, koje će se održati 21. prosinca 2016. u vijećnici Općine Matulji.

S početkom u 17:00 sati, Ana Golja, uni. dipl. arheologinja i predsjednica Udruge Žmergo, će održati predavanje pod nazivom “Kako biti aktivan građanin u zaštiti okoliša?“. Tijekom predavanja građani će moći dobiti informacije kako se uključiti u najveći ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj – Zelena čistka te kako i kome prijaviti neki problem iz okoliša putem usluge Zelenog telefona. Na predavanju će se besplatno dijeliti brošura “Možeš i ti” koja sadrži informacije kako biti samostalan i aktivan građanin u zaštiti okoliša, a također će biti podijeljeni i drugi promotivni materijali vezani uz pravilno odvajanje otpada.

Nakon toga će u 18:00 sati početi predavanje pod nazivom “Zdravlje ili otrovi u Vašem tanjuru – u čemu je bit ekološke proizvodnje i potrošnje hrane?” kojeg će održati mr.sc. Ranko Tadić, dipl.ing.agr. iz Zadruge AgriBioCert (Omišalj) i Udruge Eko Liburnia (Rijeka). Građani će tijekom ovog predavanja moći nešto saznati o ekološkoj proizvodnji hrane, po čemu je ona drukčija i zbog čega je ona važna. Također, sudionici će dobiti informacije o opasnostima koje možemo pronaći u proizvodima konvencionalne neekološke poljoprivrede i doznati utječe li konzumiranje takve hrane na zdravlje Vašeg tijela.

Predavanja dio su projekta “Jedi lokalno, misli globalno” koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Općine Matulji.