Predbožićni sajam ekoloških proizvođača u Matuljima

Matulji 23. prosinca 2016. – Predbožićno izdanje sajma ekoloških proizvođača održalo se u petak, 23. prosinca 2016. godine te je razveselio sve građane Općine Matulji, kao i ostale zainteresirane posjetitelje.

Samo jedan dan prije Badnjaka su se u Općini Matulji okupili ekološki proizvođači iz raznih dijelova Hrvatske kako bi svim građanima ponudili odlične eko proizvode te omogućili njihovu nabavku za zeleniji i radosniji Božić. Udruga Žmergo organizirala još jedan ekološki sajam koji se održao 23. prosinca 2016. godine ispred zgrade Općine u Matuljima. Brojni zainteresirani građani posjetili su sajam, a od naših proizvođača mogli su nabaviti razne ekološke proizvode i to pekarske i mliječne proizvode, jogurte, proizvode od aronije, smokve, razne žitarice, citrusovo voće i drugo. Uz njih, svoj štand je postavila i Udruga Žmergo, na kojem su se građani mogli informirati o zanimljivostima vezanih za kompostiranje, odlaganje i odvajanje otpada, a isto su tako mogli dobiti i vlastiti primjerak brošure “Možeš i ti!” – Samostalni i aktivni građani u zaštiti okoliša koju je Žmergo izdala u sklopu projekta Partnerstva za okoliš.

Sajam ekoloških proizvođača održan je u sklopu projekta “Jedi lokalno, misli globalno” kojeg Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Općina Matulji.