Predbožićno izdanje Ekološkog sajma Opatija utoplilo hladne blagdanske dane

Opatija, 17. prosinca 2016. – Predbožićno izdanje Ekološkog sajma Opatija održano je u subotu, 17. prosinca 2016. godine, ispred opatijske tržnice Mrkat.

Predbožićno izdanje opatijskog Ekološkog sajma, održanog u subotu, 17. prosinca 2016., ispred opatijske tržnice Mrkat, zagrijalo je srca svih posjetitelja omogućivši nabavku svježih i ukusnih ekoloških namirnica, a time i pune tanjure dobrota. Bila je to i prava prilika za nabavku poklona za nadolazeće blagdane.

Upravo je Božićno vrijeme vrijeme radosti i darivanja, stoga su brojni posjetitelji Ekološkog sajma ove subote mogli za sebe i svoje najdraže odabrati razne proizvode koje su izlagači ponudili. Brojni pekarski proizvodi, maslinovo i bučino ulje, med, lavanda, ljekovito bilje, prirodna kozmetika, pokoja kapljica alkoholnog pića, kao i mnoštvo drugih korisnih proizvoda učinili su Advent na Mrkate još zanimljivijim. Već tradicionalno, Udruga Žmergo je uz izlagače postavila i svoj štand, na kojem su se građani mogli informirati o svakojakim informacijama na temu kompostiranja, odlaganja i odvajanja otpada, održivog načina života i drugih, a ujedino su mogli dobiti i svoj vlastiti primjerak brošure “Možeš i ti” koju je Žmergo izdao u sklopu projekta Partnerstva za okoliš.

Interes za ekološki uzgojenim proizvodima postaje sve veći, dok je svako novo izdanje Ekološkog sajma obilježeno porastom broja posjetitelja, ali i zainteresiranih eko proizvođača. Udruga Žmergo je uz mnogo truda i rada doprinijela razvoju svijesti građana o ekološkim proizvodima, ali i tržištu ekoloških proizvođača.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji Udruga Žmergo provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.