EAThink školske akcije u Rijeci i Opatiji

U utorak 16. svibnja 2017. u Rijeci i Opatiji podržali smo dvije školske akcije provedene u sklopu projekta EAThink.

Riječ je GAMciji – akciji učenika Gimnazije Andrije Mohorovičića, na riječkom su Korzu dijelili zdrave sendviče, napravljene od lokalnih namirnica, u zamjenu za jedan prehrambeni proizvod (brašno, pašta, riža i sl.) koji će se donirati Prihvatilištu za beskućnike “Ruže svetog Franje”. Namirnice za sendvič su kupljene novcem koji su učenici osvojili putem EAThink video natječaja “Tanjur put dobrote” na kojem su osvojili treće mjesto.

IMG_6823

Više fotografija s riječke akcije pronađite na Facebook stranici projekta.

Odmah nakon Korza išli smo u Ugostiteljsku školu Opatija sudjelovati u prvom dijelu njihvoe školske akcije  kako bismo s učenicima postavili školsku kompostanu u Ugostiteljskoj školi Opatija.  Volonteri Udruge Žmergo i učenici zajedničkim su snagama postavili dva kompostera terasu školske zgrade u kojoj se nalazi školska kuhinja. Komposteri su postavljeni na drvena, ručno izrađena postolja izolirana folijom na koju je stavljena zemlja kao podloga za organski otpad iz kuhinje i okoliša škole koje će učenici kompostirati. Humus koji uspije koristi će za zelene začinske gredice koje uzgajaju na terasi a ako budu jako uspješni, isti će i donirati obližnjim školama, vrtićima i susjedima.

IMG_8346 - Copy

Više fotografija s opatijske akcije pogledajte u Facebook albumu.

About Diana Kovačić

Diana Kovačić diplomirana je učiteljica s 10-ogodišnjim iskustvom rada u formalnom i neformalnom obrazovanju djece, mladih kao i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika. U Žmergu volontira od tinejđerskih dana, a sredinom 2015. volonterski rad zamjenjuje profesionalnim kao voditeljica edukativnih programa te na EU projektu uvođenja globalnog obrazovanja. Paralelno radi kao trenerica i facilitatorica na međunarodnim edukativnim događanjima u području rada s mladima, informiranja, mobilnosti i politika za mlade.