EAThink učenici Gimnazije Andrije Mohorovičića u Rijeci u akciji “Uzmi zdravi sendvič i zauzvrat doniraj!”

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka, na čelu s timom učenika uključenih u Žmergov projekt EAThink2015, uz mentorstvo knjižničarke Leonile Marač, organizira akciju na štandu na Korzu, kod pošte, u utorak, 16. svibnja 2016. godine, od 10 do 13 sati, koja je sastavnim dijelom Dana otvorenih vrata, koji započinje poslijepodne od 15 do 20 sati u školi, na adresi Frana Kurelca 1.

Učenici Gimnazije prolaznicima će dijeliti zdrave sendviče, napravljene od lokalnih namirnica, u zamjenu za jedan prehrambeni proizvod (brašno, pašta, riža, šećer, sol, palenta, ječam, higijenske proizvode), koji će donirati Prihvatilištu za beskućnike “Ruže svetog Franje”.

gam sastanak tutoring 2017

Sastanak učenika Gimnazije, tima projekta školske akcije

Učenici su namirnice za sendviče nabavili osigurali kroz nagradu osvojenu na video natječaju Udruge Žmergo “Tanjur pun dobrote”, koji je dio projekta EAThink2015 – Jedi lokalno, misli globalno.

Namirnice u zdravim, lokalnim i eko sendvičima učenika su:
Demetrina peciva, Ranko Lipovšćak
Tomaić commerce d.o.o. SIRANA RUNOLIST (sir)
Buretić Bregi d.o.o. (šunka)

Pozivamo sve građane da dođu po zdravi sendvič i donesu namirnicu za beskućnike.

Svi sendviči napravljeni su s ljubavlju ♥ ♥ ♥

Facebook događaj

P.S. Svi naši budući učenici i njihovi roditelji također mogu donijeti namirnice i u školu na Dan otvorenih vrata, a učenici Gimnazije prikupljaju namirnice tjedan dana! 🙂

Leonila Marač, mentorica projekta

 

About Diana Kovačić

Diana Kovačić diplomirana je učiteljica s 10-ogodišnjim iskustvom rada u formalnom i neformalnom obrazovanju djece, mladih kao i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika. U Žmergu volontira od tinejđerskih dana, a sredinom 2015. volonterski rad zamjenjuje profesionalnim kao voditeljica edukativnih programa te na EU projektu uvođenja globalnog obrazovanja. Paralelno radi kao trenerica i facilitatorica na međunarodnim edukativnim događanjima u području rada s mladima, informiranja, mobilnosti i politika za mlade.