Poziv na istraživanje o bacanju hrane!

U  sklopu doktorskog rada provodi se istraživanje o bacanju hrane u hrvatskim kućanstvima. Za istraživanje se traže ispitanici koji bi 7 dana upisivali u tablicu koliko su porcija i koje hrane bacili. Istraživanje je anonimno, vrlo je jednostavno i ne iziskuje mnogo vremena niti financijske izdatke. Nije važno imate li ili nemate djecu te koliko vas u kućanstvu. Svi su poželjni za istraživanje.

Ako želite saznati koliko hrane bacite u vašem kućanstvu, kako da možda uštedite novce i definitivno smanjite vaš osobni okolišni pritisak javite se na e-mai: hranaotpad@gmail.com  kako bi primili materijale i upute.

Rezultati istraživanja bit će javno predstavljeni i objavljeni!

Dodatni info:

Mjerenje je vrlo jednostavno, provodi se tijekom 7 dana i ne oduzima mnogo vremena niti financijske izdatke.

Potrebno je u tablicu (u privitku) upisati porcije hrane koja je bačena prema navedenim kategorijama. Prije početka molim pročitajte jednostavne upute koje su također u privitku.

Istraživanje je anonimno i potrebno je navesti samo broj i spol članova kućanstva.

Napominjem kako bi praćenje bačene hrane moglo pomoći i Vama u boljem planiranju kućnog budžeta.

Mjeriti možete bilo kojih 7 dana, i nije nužno da krenete u ponedjeljak a završite u nedjelju, već možete primjerice započeti u srijedu i završiti u utorak.

Po završetku mjerenja molim dostaviti ispunjenu tablicu (podaci o bačenoj hrani + sociodemografski pokazatelji) na ovaj e-mail, u kojem obliku Vam odgovara (Word ako ćete upisivati računalno, ili pdf ili jpg, ukoliko ćete skenirati ili fotografirati ručno ispunjenu tablicu).

S rezultatima istraživanja bit ćete upoznati pisanim putem, putem kontakt e-maila koji ćete koristiti za dostavu rezultata mjerenja.

Za sva dodatna pitanja molim slobodno me kontaktirajte na hranaotpad@gmail.com.

Upute i upitnik se nalaze na LINK