Eko radionice za djecu

Ponedjeljak, 5. lipnja 2017. radno smo obilježili dva važna “zelena” datuma.

U vrtiću Zvonimir Cviić u Rijeci održali smo radionicu pravilnog odvajanja otpada za skupinu predškolaraca na kojoj smo naučili prepoznati najčešće vrste otpada u domaćinstvu te kako ga pravilno odvojiti kako bi se mogli reciklirati.  Udruga Žmergo partner je na projektu Mediteran u malom koji se provodi uz potporu Grada Rijeke kroz riječki programa lokalnog partnerstva (RPLP).

1 - Copy

U isto vrijeme, u Opatiji smo sudjelovali na Dječjem sajmu razmjene pod motom „Svaki čovjek na Zemlji može učiniti promjenu!“ u organizaciji DND-a Opatija, a koji se održava u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja.

IMG_20170605_103626 - Copy

Na sajmu razmjene sudionici su mogli razmjenjivati igračke, slikovnice, knjige, odjeću i sve ono što djeca kako rane i predškolske dobi tako i školske dobi, sukladno svom razvoju imaju potrebu brzo i često mijenjati. Udruga Žmergo ovom je prilikom organizirao eko igre napravljene od otpada kako bi sve prisutne educirali o važnosti podrške i djelovanja u skladu s ciljevima održivog razvoja.

About Diana Kovačić

Diana Kovačić diplomirana je učiteljica s 10-ogodišnjim iskustvom rada u formalnom i neformalnom obrazovanju djece, mladih kao i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika. U Žmergu volontira od tinejđerskih dana, a sredinom 2015. volonterski rad zamjenjuje profesionalnim kao voditeljica edukativnih programa te na EU projektu uvođenja globalnog obrazovanja. Paralelno radi kao trenerica i facilitatorica na međunarodnim edukativnim događanjima u području rada s mladima, informiranja, mobilnosti i politika za mlade.