Smoothie za Opatijce

Opatijski Crveni križ, Udruga Žmergo i Udruga Kulturni front u petak, 27. listopada, od 9 do 12 sati ispred opatijskog Mrkata, organizirali su akciju “Smoothie za Opatijce” tijekom koje su Opatijci mogli kušati ukusne i zdrave napitke stvorene smoothie biciklom – posebno dizajniranom biciklom uz pomoću koje se pedaliranjem stvara električna energija a koja je izrađena iz podršku Primorsko-goranske županije kroz projekt Održivost u praksi, a u području tehničke kulture. Također, građani su  sudjelovali u radionici i edukaciji o odvajanju otpada.

Podijelili smo više od dvjesto ukusnih i zdravih napitaka te informirali građane i prolaznike o zdravim namirnicama i ekološki zasnovanoj prehrani. Mnogi su se,  a pogotovo stariji građani (što nas posebno veseli), okušali u pedaliranju na Smoothie bikeu te su nam tako pomogli stvoriti energiju potrebnu za stvaranje napitaka. Zanimljivo prijepodne proteklo u druženju, razmjeni znanja i zabavi obilježilo je i prekrasno listopadsko vrijeme koje je pomoglo u u činjenici da će nam protekli petak ostati u divnom sjećanju.

Ova akcija provedena je u sklopu projekta Liburnijski kolaž financiranog od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.