Započela konferencija “Dijalogom do transparentnog upravljanja prirodnim resursima”

U opatijskom hotelu Adriatic, danas, 4. listopada 2017., započela je konferencija nazvana “Dijalogom do transparentnog upravljanja prirodnim resursima” organizirana u sklopu projekta “Lokalna partnerstva za transparentno upravljanje prirodnim resursima” na kojem sudjeluju Udruga Žmergo i Grad Opatija.

Nakon postupka akreditacije i izjava za medije, službeni dio konferencije pred pedesetak uvaženih sudionika otvorio je zamjenik gradonačelnika Grada Opatije, gospodin Emil Priskić. Uputivši tople riječi organizatorima i sudionicima, poželio je svima ugodna i zanimljiva predavanja, komnstruktivne rasprave i plodonosne zaključke te pohvalio cjelokupni projekt, ali i vrlo korisnu i aktualnu temu konferencije. Također, gospodin Priskić spomenuo je i hvalevrijedne inicijative odnosno zahvate na lokalnoj razini – Amerikanske vrtove i rasadnik Angiolina – koji će biti financirani pod okriljem Urbane aglomeracije Rijeka te pružiti nove sadržaje i vizure grada. Helena Traub, izvršna direktiorica Udruge Žmergo, odnosno lokalna predstavnica civilnog sektora, pozdravila je prisutne, zaželila im ugodan boravak u Opatiji te naglasila važnost dijaloga u procesima koji se dotiču transparentnog upravljanja prirodnim resursima. Tijekom cijelog dana, zanimljivi domaći i inozemni predavači iz civilnog i javnog sektora pružili su nam primjere dobrih i loših praksi, pojašnjenja zakonskih regulativa, ali i primjere međunarodnih koncepata upravljanja prirodnim resursima. Rasprave nakon samih izlaganja bile su žustre i konstruktivne, što potvrđuju veliki interes za navedene teme, ali i mogućnosti za pronalazak rješenja u kontekstu prirodnih resursa.

Podsjećamo da je ulaz na konferenciju, koja traje do petka, 6. listopada 2017., slobodan te Vas pozivamo da nam se pridružite na predavanjima te u raspravi.