Doroteino iskustvo u Portugalu, vol.3

Pozdrav svima,

sa završetkom 2017. godine, završio je i četvrti mjesec mog volonterskog iskustva u Aveiru. U ta četiri mjeseca najviše vremena provela sam u centru za informiranje, Europe direct, a najveći projekt na kojemu sam radila je reorganizacija knjižnice. Za to mi je trebalo više od mjesec dana ali sam izuzetno zadovoljna s rezultatima svog rada. Sama ideja je bila moja a u provedbi mi je pomogao jedan od volontera, bivši učenik škole u kojoj volontiram. Zadatak je bio naporan, ali veoma zanimljiv te mi je pomogao u učenju portugalskog jezika kako je većina knjiga na portugalskom jeziku. Nadalje, u ovih nekoliko mjeseci pomogla sam u organizaciji i provedbi nekoliko važnih događaja; jedan od njih je izložba o 60 godina Europske unije, proizvedena u Italiji za svaku državu članicu EU. Također, obzirom na kraj godine te izvješća o radu koja je potrebno predati, radila sam na statistici te pripremi materijala vezanih uz događaje organizirane u 2017. godini.

Što se tiče mog rada s djecom, mogu reći da sam izuzetno zadovoljna. S vremenom, kako učim jezik, lakše mi je sporazumjeti se s njima a primjećujem i da me počinju prihvaćati što mi je izuzetno drago. Iako ima teških i monotonih dana, uživam raditi s njima jer sam stvorila prijateljski odnos s nekima od njih.

Kako u vrijeme praznika djeca nemaju školu i ja sam iskoristila svoj godišnji odmor. Došao mi je dečko u posjetu tako da sam se uspjela odmoriti i uživati. U 2018. godini nadam se novim poslovnim izazovima te boljem upoznavanju Portugala! 

Pozdrav