Walk, Art & Wine in Volosko – Međugeneracijsko fotografiranje i izložba

Jučer, 31. svibnja 2018. Udruga Žmergo bila je dijelom zaista lijepe manifestacije “Walk, Art & Wine in Volosko” koje je razbudila ovo primorsko mjestašce i gostima pružila ono najbolje štp Vološćani posjetiteljima imaju za ponuditi. 

Atmosfera je zaista bila divna, a veseli i bogata ponuda hrane, pića, raznih poslastica, autohtonih proizvoda te bogat umjetnički program na svakom kutku jučer sunčanog Voloskog.

Udruga Žmergo je na Puntici postavila međugeneracijsku izložbu sačinjenu od fotografija koje su nam poklonili Nikola Turina i Petar Kurschner, cijenjeni opatijski fotografi, a poneke smo sakupili i sami. Motiv je svakako bio fotografirani odnos pripadnika različitih generacija, a uz istu tematiku, održano je i međugeneracijsko fotografiranje pa su mnoge none i nonići, unuci, mame i tate, djeca, prijatelji, ali i životinje iskoristili priliku kako bi ovjekovječili lijepe trenutke u pitoresknoj atmosferi Voloskog.

Žmergovci su u manifestaciji sudjelovali povodom opatijske EPK inicijative “Ni stara dama nego živahna divojka”, a i u sklopu Europskog tjedna održivog razvoja. Smanjivanje međugeneracijskog jaza i aktivacija nedovoljno zastupljenih društvenih skupina svakako su ciljevi ove inicijative, a međugeneracijsko fotografiranje koje će rezultirati još jednom izložbom u rujnu, svakako doprinosi tim ciljevima. Ovdje možete pogledati nekoliko fotografija s eventa, ali one međugeneracijske čuvat ćemo za izložbu 🙂

Zahvaljujemo se svima koji su s nama uživali na Voloskom te koristimo priliku da još jednom pozovemo sve zainteresirane da nam se jave te da nam posude svoje međugeneracijske fotografije…