Održan EKO sajam povodom Dana grada Opatija

U subotu, 28.7.2018., održan je drugi ljetni Ekološki sajam Opatija i to u sklopu obilježavanja Dana grada Opatija. Od 8 do 13 sati ispred opatijskog Mrkata, posjetitelji su već tradicionalno imali prilike kušati i kupiti razne zanimljive ekološki certificirane proizvode. Primjerice, Opatijke, Opatijci i gosti Opatije mogli su se opremiti svježim voćem i povrće, sokovima, rakijama, proizvodima od konoplje, lavande, raznim uljima, džemovima, sirevima, suhomesnatim proizvodima te odličnim preparatima za čišćenje.

Sajam je privukao zaista mnogo posjetitelja, a na njemu se predstavilo i Gradsko društvo Crvenog križa Opatija čije su zaposlenice i volonterke zainteresiranima mjerile puls i krvni tlak te svima djelile korisne savjete o borbi s ljetnim vrućinama.

Na sajmu smo obilježili i Dan zaštite prirode dijelenjem smoothieja proizvedenih uz pomoć smoothie bicikle pa su posjetitelji sajma uživali u ukupno 250 besplatnih i finih smoothieja.

Sljedeći eko sajam održati će se posljednje subote u kolovozu odnosno 25.8.2018. Nemojte propustiti novu priliku za nabavu ekološki certificiranih proizvoda.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji se i ove godine provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.

Aktivnost prezentacije smoothie bicikle održana je u sklopu projekta Održivost u praksi oji je sufinanciran sredstvima Primorsko- goranske županije kroz javne potrebe u tehničkoj kulturi u 2018. godini.