Obilježili smo Međunarodni dan mladih u Opatiji

Jučer, 13. kolovoza, tijekom prijepodnevnih sati ispred tržnice u Opatiji, odnosno na Mrkatu, održan je Međunarodni dan mladih u organizaciji Savjeta Mladih Opatije.

Cilj obilježavanja Međunarodnog dana mladih u Opatiji bio je okupiti organizacije civilnog društva koje rade s mladima i za mlade te dokazati kako mladi Opatijci postoje, kako su itekako kreativni i voljni uključiti se u život lokalne zajednice.

Na Mrkatu su se okupili mladi Opatijci i Opatijke, kao i organizacije koje rade s mladima i za mlade te prezentirati mogućnosti za uključivanje mladih u život lokalne zajednice.

Na događanju su sudjelovali i naši EVS-ovci, ali i studenti-volonteri – članovi međunarodne studentska organizacije AIESEC koji su u sklopu projekta Global Village pripremali tradicionalna jela Brazila, Ukrajine, Grčke, Mađarske i Poljske. Članice Kluba 60+ pripremile su i podijelile stotinu porcija specijaliteta – kotlića za koji su nagrađene u posjetu Mađarskoj. Klub mladih Crvenoga križa demonstrirao je akciju pružanja prve pomoći, Kulturni front je promovirao program Festivala Liburnicon. Članovi Društva Naša djeca Opatija predstavili su okvir za slikanje i ostale rekvizite s povijesnim motivima i kulturnim znamenitostima Opatije koje su izradili u sklopu projekta Dobro došli u Opatiju.

Mi smo također imali svoj štand na kojem su svi zainteresirani mogli dati ideje i prijedloge o ciljevima Lokalnog programa za mlade (prvog strateškog dokumenta Grada Opatije namijenjenog mladima) te pedalirati bicikl s električnim generatorom koji je pokretao DJ pult na kojem je bio DJ Super Saiyan, a čija prezentacija je omogućena kroz projekt Održivost u praksi koji je sufinanciran sredstvima Primorsko- goranske županije kroz javne potrebe u tehničkoj kulturi u 2018. godini.

Osim glazbe i plesa, na potpornom zidu pored tržnice bilo je postavljeno platno kojeg je oslikao Vedran Ružić, tako da je cjelokupni događaj imao i umjetnički moment.

Hvala svima na sudjelovanju! Ši, postoje mladi Opatijci!