Slušaj, snimaj, montiraj, GLEDAJ GLASNO – prijavi se na Restartovu ili Filmaktivovu radionicu

LFF ne bi bio LFF bez edukacijskog programa. I ove godine možete napraviti svoje prve filmske korake na radionicama “Filmska početnica” i “Prvi put snimam” koje LFF provodi u suradnji s kolegicama i kolegama iz udruga Filmaktiv i Restart. Sudjelovati na objema radionicama možete besplatno, a jedino što trebate učiniti jest prijaviti se do petka, 17. kolovoza 2018.

Nakon kupanja, učenici od 7 do 10 godina, mogu se pridružiti na Filmskoj početnici koja ove godine tematizira zvuk. Radionicu “Filmski valovi – zvukom stvaramo ugodu ili nelagodu”pripremaju Vanda Kreutz i Sandra Bastašić iz udruge Restart. Polaznici će slušati zvukove koji ih okružuju te bilježiti što čuju, razmišljat će o ulozi zvuka u filmu te stvoriti vlastite “zvučne likove”. Radionica će se održavati od 21. do 23. kolovoza od 19 do 20 sati u Vili Antonio.

Svih pet festivalskih dana, od 20. do 24. kolovoza, filmaktivovci Igor Crnković i Sara Salamon pripremaju radionicu “Prvi put snimam”. Uz neformalno druženje i praktičan rad na radionici možete steći osnovna znanja i vještine potrebne za izradu kratkog dokumentarnog filma te specifičnostima žanra. Radit ćemo s kamerom, snimačem zvuka, montirat ćemo materijale i, naravno, uživati u svakom koraku. Radionica će se održavati svih pet dana od 15 do 19 sati u Vili Antonio.

Za prijavu na obje radionice potrebno je poslati mail na liburniafilmfestival@gmail.com do petka, 17. kolovoza. U mailu je potrebno navesti naziv radionice na koju se prijavljujete, kontakt podatke polaznika/skrbnika (ime i prezime, broj mobitela, mail) te dob polaznika.