Radionica kompostiranja na XII. Učkarskom sajmu

U sklopu 12. izdanja manifestacije Učkarski sajam održane u nedjelju 2. rujna 2018. godine u organizaciji Parka prirode Učka, Udruga Žmergo je održala radionicu kompostiranja za sve zainteresirane u učionici u prirodi.

Sudionici radionice pod nazivom “Tko se boji kompostiranja još?” mogli su saznati najčešće pogreške prilikom kompostiranja, na kojim je sve mjestima moguće kompostirati, koje sve vrste otpada iz kućanstva možemo iskoristiti u procesu kompostiranja i na taj način smanjiti količine otpada koje stvaramo svakodnevnom upotrebom.

Demonstracijom kompostiranja u kanti, sudionici su mogli naučiti kako sami izraditi kantu za kompost kojom je moguće kompostirati i na malim mjestima, čak i u stanu.

 

About Diana Kovačić

Diana Kovačić diplomirana je učiteljica s 10-ogodišnjim iskustvom rada u formalnom i neformalnom obrazovanju djece, mladih kao i stručnom usavršavanju odgojno-obrazovnih djelatnika. U Žmergu volontira od tinejđerskih dana, a sredinom 2015. volonterski rad zamjenjuje profesionalnim kao voditeljica edukativnih programa te na EU projektu uvođenja globalnog obrazovanja. Paralelno radi kao trenerica i facilitatorica na međunarodnim edukativnim događanjima u području rada s mladima, informiranja, mobilnosti i politika za mlade.