Održan prvi jesenski Ekološki sajam Opatija

Ekološki sajam Opatija je protekle subote, 13.10.2018., predstavio najbolje proizvode lokalnih i regionalnih OPG-ova i pritom oduševio posjetitelje. Prvi jesenski Ekološki sajam Opatija okupio je mnogo posjetitelja koji su, od 8 do 14 sati ispred opatijske tržnice – Mrkata, imali priliku napuniti svoje “eko košarice” ukusnim, zdravim i zaista korisnim proizvodima i to tijekom prekrasnog i sunčanog subotnjeg jutra.

cof

Ukupno 20 izlagača se, uz Gradsko društvo Crvenog križa Opatije, predstavilo na sajmu, a ponuđeno je pregršt eko namirnica i proizvoda. Atmosfera je na Mrkate zaista bila prekrasna, uz veliki protok posjetitelja koji su već tradicionalno imali prilike kušati i kupiti razne zanimljive ekološki certificirane proizvode. Primjerice, Opatijke, Opatijci te turisti i gosti Opatije mogli su se opremiti svježim voćem i povrće, sokovima, rakijama, proizvodima od konoplje, raznim uljima, džemovima, sirevima te suhomesnatim proizvodima.

cof

Na sajmu smo se tradicionalno predstavili i mi – Udruga Žmergo, organizatori sajma koji se već 9 godina održava ispred opatijskog Mrkata, a ovim putem najavljujemo kako ćete i u studenom, ako vrijeme dopusti, imati priliku uživati u blagodatima Ekološkog sajma Opatija. Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji se i ove godine provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.

sdr