Održana druga Facebook radionica u Klubu 60+ Opatija

U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ Udruga Žmergo je u ponedjeljak 22. listopada od 9 do 11:30 održala drugu radionicu o osnovama korištenja Facebook društvene mreže u Klubu 60+ Opatija. Cilj održavanja radionice bio je osnaživanje 3. generacije u 21. stoljeću, upoznavajući ih s osnovama korištenja najpopularnije društvene mreže na svijetu.

U Klubu 60+ su se okupile starije građanke Opatije, uglavnom članice Kluba 60+ koje već koriste ili su koristile Facebook, ali su htjele unaprijediti svoje znanje o korištenju ove društvene mreže. Radionicu je održao Žmergovac Ivan Saftić, a osim Facebook osnova (prijava, uređivanje profila, zid, tekstualne objave, objavljivanje slika, dijeljenje i označavanje) bilo je dosta razgovora i o postavkama privatnosti na ovoj mreži.

edf

Neke polaznice radionice odlučile su podijeliti s nama informacije o svom korištenju Facebook-a. Tako nam je Linda Mirković rekla da Facebook koristi od lani, prvo se upoznala s osnovama korištenja računala, a nakon što joj je kćer poklonila pametni telefon počela je koristiti i Facebook. Koristi ga najviše za osnovne operacije, ali i poslovno, za iznajmljivanje apartmana. Dubravka Herrmann dolazi iz Lovrana i Facebook je koristila prvi puta pred 7-8 godina, ali je u međuvremenu prestala i zaboravila te se na radionicu prijavila da nauči iznova. Na korištenje Facebook-a su ju prvi put nagovorila djeca, dok sad želi koristiti ovu mrežu da bude u toku s vremenom i da prati novosti na mreži. Mirela Benčinić je ‘na fejsu’ jedno 5 godina dok računalo ima već gotovo 10. Koristi Facebook svaki dan, i na računalu i na mobitelu, a najviše voli grupe na fejsu. Za radionicu se odlučila jer tu vještinu želi unaprijediti.

edf

Tom radionicom smo završili ovogodišnji ciklus edukacije korištenja Facebook društvene mreže u Klubu 60+ Opatija koji je bio usmjeren jačanju međugeneracijske solidarnosti i osnaživanju lokalne zajednice. Radionice su bile besplatne, a polaznice su naučile osnove korištenja Facebook-a, kako komunicirati sa svojim prijateljima ili rodbinom preko Facebooka, kako objavljivati fotografije, čestitke, pisati poruke i kako zaštiti svoju privatnost na Facebooku.

U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ slijedi nam radionica “Kako gledati izložbu” koja će se održati u četvrtak 25. listopada od 10:30 do 12 sati u Klubu 60+ Opatija.