Održana edukacija/radionica “Kulturni menadžment”

U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ Udruga Žmergo je 15. studenog, od 18 do 20 i 30 sati održala edukaciju/radionicu o osnovama kulturnog menadžmenta u Villi Antonio u Opatiji. Cilj održavanja edukacije\radionice bio je osnažiti kapacitete u lokalnoj zajednici za rad u području kulture i umjetnosti, upoznavajući sudionike s osnovama kulturnog menadžmenta.

edf

U Villi Antonio se okupilo petnaest zainteresiranih sudionika, uglavnom studenata i mladih koji se već bave organizacijom raznih kulturnih događanja kroz razne udruge na području Opatije i okolice ili su zainteresirani za rad u kulturi, a ovom radionicom su htjeli naučiti nešto više o kulturnom menadžmentu.

Radionicu je održao Ernie Gigante Dešković – opatijski književnik i kulturolog, organizator brojnih glazbenih, scenskih, kazališnih i ostalih kulturnih manifestacija. Od 2017. godine ravnatelj ustanove Festival Opatija. Program se sastojao teorijskog dijela – prezentacije menadžmenta u kulturi nakon čega je počela interaktivna radionica kako organizirati manifestaciju te na kraju predstavljanje rezultata grupa i završna razmatranja.

U sklopu opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava u okviru „Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture“ ova edukacija bila je usmjerena na značajnije uključivanje sugrađana u kulturna događanja, njihovu provedbu te promociju.