Jubilarna dodjela zahvalnica povodom 140 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske

Hrvatski Crveni križ ove godine obilježava 140 godina organizacije na tlu Republike Hrvatske, 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa te 25 godina od priznanja Hrvatskog Crvenog križa kao samostalnog nacionalnog društva. Tim je povodom, u utorak 4. prosinca 2018. godine, održana svečana sjednica Skupštine Gradskog društva Crvenog križa Opatije u Kulturnom domu Zora u Opatiji na kojoj su dodijeljena jubilarna priznanja i zahvalnice povodom 140 godina rada Hrvatskog crvenog križa.

Riječi dobrodošlice uputile su predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Opatija mr. sc Sonja Bačić Požgaj i ravnateljica GDCK-a mr. sc. Đana Pahor.

Mnogobrojni članovi Crvenog križa, volonteri, suradnici, predstavnici udruga, ustanova, jedinica lokalne samouprave, partnerskih institucija i tvrtki svojim su prisustvom uveličali svečanost te obilježili ovaj dan, a centralni dio proslave bio je posvećen onima koju su svojim radom i zalaganjem doprinijeli u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Crvenog križa te su ima dodijeljene plakete i jubilarne zahvalnice.

Posebno nam je bilo drago sudjelovati na jubilarnoj dodjeli s ostalim vrijednim predstavnicima iz Opatije, kao i s gospođom Šebalj iz Općine Matulji i gospodinom Družetom iz Općine Lovran, te svim volonterima i vodstvom GDCK Opatija.

Povodom 140 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske, u ime Crvenog križa Opatija primili smo Jubilarnu zahvalnicu za poseban doprinos i nesebično pružanje pomoći u ostvarivanju humanitarnih ciljeva Hrvatskog Crvenog Križa, koju je preuzeo naš član Ivan Saftić.

Žmergo već dugi niz godina podržava i prati rad Opatijskog Crvenog križa, ali i ostalih gradskih društava Crvenog križa na području naše Županije te pomaže zajedno s njima u širenju programa od interesa za lokalnu zajednicu. Ravnateljica Vesna Čavar zahvalila je Žmergu na podršci i suradnji.