Održan prvi ovogodišnji EKO sajam Opatija

Ekološki sajam Opatija protekle je subote, 9. veljače 2019., predstavio najbolje proizvode lokalnih i regionalnih OPG-ova i pritom oduševio posjetitelje. Prvi ovogodišnji EKO sajam okupio je mnogo posjetitelja koji su, od 9 do 14 sati ispred opatijske tržnice – Mrkata, tijekom divnog sunčanog subotnjeg jutra, imali priliku napuniti svoje “eko košarice” ukusnim, zdravim i korisnim proizvodima.

Ukupno 12 izlagača se, uz Gradsko društvo Crvenog križa Opatije, predstavilo na sajmu, a ponuđen je zaista širok asortiman eko namirnica i proizvoda. Atmosfera na Mrkate bila je prekrasna, uz veliki protok posjetitelja koji su već desetu godinu za redom imali priliku kušati i kupiti ekološki certificirane proizvode. Primjerice, Opatijke, Opatijci te turisti i gosti Opatije mogli su se opremiti svježim voćem i povrćem, sokovima, proizvodima od konoplje, raznim uljima, džemovima, sirevima, suhomesnatim proizvodima te eko proizvodima za čišćenje kućanstva.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji se i ove godine provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.