Sudjelovanje na prvom sastanku u sklopu projekta Zero Waste Blue

U utorak, 12. veljače 2019., Grad Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, kao partneri na projektu Zero Waste Blue, programa Interreg Italija – Hrvatska 2014. – 2020., organizirali su radni sastanak u Opatiji.

Na sastanku smo prisustvovali zajedno s predstavnicima dionika nadolazećeg sportskog događaja „Hrvatski festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju“ koji će se održati 13. travnja 2019. godine u Opatiji: TZ Grada Opatije, Sportski savez Grada Opatije, Klub za športsku rekreaciju Gorovo, Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Savez športske rekreacije ”Šport za sve” PGŽ te organizatori sastanka – Grad Opatija i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu.


Izv. prof.dr.sc. Marinela Krstinić Nižić sa Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu održala je prezentaciju o Zero Waste Blue projektu i upoznala prisutne sa osnovnim karakteristikama Zero Waste koncepta. Također je na primjerima dobre prakse upoznala dionike na koji način sportski događaji, koji se odvijaju na lokalitetima kulturne i prirodne baštine, usprkos velikom broju posjetitelja, mogu postati „održivi“ te jedan od motiva dolaska u turističku destinaciju.
Zatim je direktor Kluba za športsku rekreaciju Gorovo, g. Dalibor Korenić, kao glavni organizator ”Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju”, objasnio kako festival do sada smanjuje negativne utjecaje na okoliš. Svi sudionici aktivno su sudjelovali u pronalasku dodatnih ideja na koji način ovaj sportski događaj učiniti još održivijim te kako što bolje primijeniti načela i značajke Zero Waste Blue projekta. Radni sastanak obilježen je zajedničkom fotografijom.