Održan drugi EKO sajam Opatija u 2019. godini

Drugi ovogodišnji Ekološki sajam Opatija protekle je subote, 9. ožujka 2019., ponovno namamio osmjehe na lica posjetitelja predstavljajući najbolje proizvode lokalnih i regionalnih OPG-ova. Toplo i sunčano vrijeme stvorilo je izvrsnu priliku za sve zainteresirane da od 8 do 14 sati ispred opatijske tržnice – Mrkata obogate svoje “eko košarice” ukusnim, zdravim i korisnim proizvodima.

Uz Gradsko društvo Crvenog križa Opatije, na sajmu se predstavilo i ukupno 12 izlagača te je kao i do sada, ponuđen zaista širok asortiman eko namirnica i proizvoda. Raspoloženje na Mrkate bilo je vedro i veselo, uz veliki protok posjetitelja koji su već desetu godinu za redom imali priliku kušati i kupiti ekološki certificirane proizvode. Primjerice, Opatijke, Opatijci te turisti i gosti Opatije mogli su se opremiti svježim voćem i povrćem, sokovima, proizvodima od konoplje, raznim uljima, džemovima, mliječnim i suhomesnatim proizvodima te eko proizvodima za čišćenje kućanstva.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergov ekološki centar koji se i ove godine provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.