Europski tjedan mladih u Udruzi Žmergo, četvrtak 2. svibnja

Započelo je deseto izdanje Europskog tjedna mladih, pa će se u razdoblju od 29. travnja do 5. svibnja 2019. godine,  u 33 države, sudionice programa Erasmus+, održavati brojna događanja i aktivnosti za mlade.

Tema ovogodišnjeg Tjedna je Demokracija i ja, s fokusom na sudjelovanje mladih u donošenju odluka i sudjelovanje u demokratskim procesima, uoči predstojećih izbora za Europski parlament (23. do 26.5.2019.). 

Ovim putem pozivamo sve mlade koji su zainteresirani za programe Europske unije i prilike koje im oni nude, na dane otvorenih vrata Udruge Žmergo, na adresi Jurja Dobrile 12, Opatija.

U četvrtak, 2. svibnja od 12:00 do 14:00 sati čekamo vas u Žmergovom uredu na informativnom razgovoru uz čašicu kave ili čaja i u opuštenom ambijentu. Razgovarat će se o prilikama i mogućnostima programa Europske unije, ponajviše ESC volontiranja i Erasmus+ projekata mobilnosti.

Poseban naglasak stavit će se na temu ovogodišnjeg Tjedna mladih, Demokracija i ja, a razgovarat će se o temama aktivnog građanstva i sudjelovanja mladih u zajednici, kao i prilike za mobilnost mladih.

Cilj događaja je poticanje aktivnog građanstva i sudjelovanja mladih u donošenju odluka, kao i pružanje prilika za mobilnost mladih.