OKiZA

/ OKiZA 2018 / Opatijska kultura i zeleni aktivizam  

O PROGRAMU OKiZA

Program OKiZA osmišljen je kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te podršci umjetnicima u njihovom nastojanju da utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i Zero Waste koncepta u turizmu. Program OKiZA u 2018. putem Poziva sufinancira projekte u kulturi koji se provode u Opatiji.

POZIV NA NATJEČAJ ZA KREATIVCE – 2018.

Udruga Žmergo u suradnji sa Savjetom mladih Grada Opatije poziva umjetnike i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA 2018 (Opatijska kultura i zeleni aktivizam), dijela opatijske inicijative programskog pravca 27 susjedstava, odnosno projekta Rijeka 2020 – “Europska prijestolnica kulture“.

Nakon zaprimljenih online prijava, stručni žiri će odabrati 10 kreativnih projekata koje će njihovi autori predstaviti zainteresiranoj javnosti putem kratkih, 5-minutnih interaktivnih i multimedijalnih prezentacija na događaju koji će se održati 13. prosinca 2018. godine u Centru Gervais u Opatiji.

Najzanimljiviji projekt kojeg žiri, ali i prisutna publika prepoznaje kao najkvalitetniji i najkorisniji za zajednicu, osvojit će financijsku podršku u vrijednosti od 5.000 kn (bruto) kako bi se isti realizirao na području Opatije najkasnije do lipnja 2019. godine.

ROK

Natječaj je otvoren za prijave do 3. prosinca 2018. (do 14 sati).

PRIJAVITELJI

Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest napunjenih 18 godina) i pravne osobe (udruga, umjetnička organizacija, poduzeće i sl.).

Prijavitelji ne moraju imati sjedište ili prebivalište na području Opatije.

 

NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA

OKiZA2018_Poziv na natječaj

OKiZA2018_Pravila natječaja

Poveznica na online obrazac prijave

 

INFORMACIJE

Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na kultura@zmergo.hr.

Facebook događaj