Street art MUV (Mladi u Voloskom)

Street art MUV (Mladi u Voloskom) ulični je festival koji omogućava umjetnicima priliku za prezentaciju vlastitih kreacija, stvaranje poslovnih i prijateljskih veza te trgovanje umjetninama, ujedno promovirajući koncept “zero waste” (nula otpada), koncepta koji je prepoznat kao bitan doprinos kvaliteti provedbe opatijskog susjedstva od strane EPK Rijeka 2020.

Festival će se organizirati u Voloskom, 1. i 2. lipnja 2019., a sadržavat će umjetničke radionice, predavanja, performanse, koncerte, edukativne i društvene igre za djecu i mlade, te one koji se tako osjećaju.

U subotu je tako, 1. lipnja, pripremljen program za mlade, kada će umjetnici na ulici imati izložbeno-prodajne aktivnosti svojih kreacija, dok se grafiteri natječu za najbolji grafit na platnu, koji će biti doniran u humanitarne svrhe.

Nedjeljno je jutro, 2. lipnja prilagođeno šetnji obitelji s djecom, za koje su pripremljene različite kreativne radionice, šaraonice, oslikavanje lica, edukativne i društve igre te slične aktivnosti.

Mladi su ključni akteri u stvaranju i konzumiranju kulturnih proizvoda te ih se na ovaj način pokušava potaknuti na aktivno sudioništvo, ali i kreiranje sadržaja po svom mjerilu.

Natječajna dokumentacija za natjecanje u izradi grafita u sklopu Street art MUV-a:

Želiš volontirati? Prijaviti se možeš ovdje!

Imaš talent?
Pošalji svoje radove na kultura@zmergo.hr i budi dio nove Vološćanske priče, Let’s MUV together!

Projekt se održava u sklopu programskog pravca 27 susjedstava, opatijskog dijela Europske prijestolnice kulture, Rijeka 2020., a sufinanciran je od strane Primorsko-goranske županije i Grada Opatija.