EVS – Europska volonterska služba

evsLOGOGodina dana provedenih u Španjolskoj…ili mjesec dana u Londonu…novi prijatelji…nova kultura…novo iskustvo…a pritom se aktivno uključiš u aktivnosti na području koje te zanima (eventi, okoliš, edukacija). Zvuči zanimljivo?? Ma naravno da da!

 

UPOZNAJ SE S EVS –om, Europskom volonterskom službom

Europska volonterska služba , popularno nazvana EVS, dio je programa Erasmus+, a omogućuje mladima od 17-30 godina da volontiraju do godine dana u drugoj europskoj zemlji te time steknu neprocjenjivo životno i radno iskustvo.

Kroz EVS mladi su uključeni u projekt odabrane organizacije te aktivno sudjeluju u svim aktivnostima koje doprinose razvoju lokalne zajednice, ali njihovom osobnom i profesionalnom. Moguća područja kojima se bave organizacije su zaista raznovrsna – zaštita okoliša, zaštita prava manjina, kultura, rad s mladima itd. Mladi volonteri predstavljaju bitan dio organizacije te sudjeluje u provedbi aktivnosti zajedno sa članovima te organizacije, a ponekad i s EVS volonterima iz drugih zemalja.

Troškovi puta, boravka (stan, režije i hrana), vize i osiguranja su pokriveni sredstvima projekta, a uz to, volonter dobiva i džeparac na mjesečnoj bazi.

Na kraju volontiranja, svaki volonter ima pravo primiti Youthpass – potvrdu kojom se vrednuju i priznavaju postignuća u vremenu trajanja EVS-a.

I dalje zvuči zanimljivo?
U tom slučaju, kontaktiraj nas, udrugu Žmergo, koja je akreditirana organizacija za slanje, primanje i organizaciju EVS aktivnosti. Pomoći ćemo ti pronaći odgovarajuću organizaciju u inozemstvu, organizirati tvoj odlazak i pripremiti za ovo iskustvo. Također, tijekom tvog boravka u stranoj državi, bit ćemo tvoja kontakt organizacija i podrška kako bi tvoje iskustvo bilo što je moguće uspješnije!

Kontaktiraj nas putem maila erasmus@zmergo.hr, telefona 051/271 459 ili osobni dolaskom u prostorije udruge Ulica Jurja Dobrile 12, Opatija.

EVS letak

Data baza organizacija akreditiranih za EVS
Informacije o mogućnostima programa Erasmus+
Više o EVS-u na:

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/erasmus-opce-informacije/

http://www.mobilnost.hr/hr/sadrzaj/programi/mladi/erasmus-mladi/europska-volonterska-sluzba/

http://mydiary.e-evs.eu/

EVS volunteers map